Zašto je važno pažnjivo birati obuću

Roditelji svojoj deci uvek žele najbolje, pa kupovini cipela uvek pristupaju ozbiljno. Ali, tada mogu nastati mnogobrojne dileme: Koja veličina je odgovarajuća? Koje su cipele dobre - sa ulošcima ili bez njih? Da li su najskuplje i najbolje? Kako roditelj da zna da li je detetu cipela udobna?

Budući da odrasli u obući provedu minimum osam do deset sati dnevno i da moderno doba diktira trendove, to ostavlja ozbiljne posledice i na stopalima i na telu. Većina obuće pravljena je u jednoj širini, pa zato i ne odgovara svakom.  Odrasli znaju da to kažu kad im je nešto udobno, a kako da znamo da li je detetu cipelica udobna?

Važno je da detetu cipela bude udobna i dabje rado obuva i nosi i kada posle par meseci nošenja izgleda kao nova. Najbitnije je da je obuća meka, da ima anatomski uložak i ojačanje pete- da budu dublje kako bi fiksirala zglob vašeg mališana. Posledice nošenja neadekvatne i nekvalitetne obuće, može dovesti do deformiteta stopala što utiče dalje na razvoj deteta i način hoda.

 

Trenutno nema komentara

Slični članci

30.
Jun.
2021.
Magazin
Kako najpravilnije odrediti gužinu gazišta
14.
Aug.
2020.
Magazin
Kako odabrati adekvatan model ukoliko dete ima visok ris.